Visita dels alumnes de 1r i 2n de Batxillerat a la ciutat romana de Tàrraco

 

El dia 7 de març de 2019 els alumnes de Llatí de 1r i 2n de Batxillerat de l’institut Montilivi, juntament amb els del Carles Rahola, van visitar la ciutat romana de Tàrraco.

La visita va començar al Mèdol, on van poder passejar per la pedrera que subministrava el material de construcció de les muralles i dels principals edificis de la ciutat tarragonina.

En una segona parada, els nois i noies van tenir l'oportunitat d'admirar l'aqüeducte de les Ferreres, que transportava l'aigua del riu Francolí a la ciutat de Tarragona, i fins i tot es van passejar pel canal o specus aquaeque travessa la vall.

Ja a la ciutat, els alumnes van fer una visita guiada per l’antiga Tàrraco, que els va permetre seguir les passes dels antics Tarraconenses i recórrer el traçat de les muralles fins a l'amfiteatre. Durant el recorregut, van admirar algunes de les restes que son part d’aquest patrimoni de la humanitat, com el fòrum, el pretori i el circ, entre d'altres indrets.

Aquesta sortida ha permès als alumnes veure in situ una de les ciutats que ha deixat una major empremta romana a Catalunya, i ha estat una magnífica oportunitat per compartir lleure i experiències amb els professors i companys de batxillerat.

 

 

 

INSTITUT Montilivi, Av. Montilivi, 125, 17003 Girona, Tel.: 972209458 Fax: 972209069 institutmontilivi@xtec.cat | Avís legal © 2019