PyireneFP

PyireneFP

Estic interessat: Informació 

Què es el projecte PyireneFP

És un projecte europeu de cooperació transfronterera, dirigit a oferir als joves i les persones adultes serveis coordinats d'informació i orientació professional en relació a les ofertes de formació professional i de reconeixement de l'experiència laboral existents en l'espai transfronterer entre Espanya i França.

Aquest projecte s'inclou dins el programa de la Unió Europea Interreg V-A Espanya, França, Andorra (POCTEFA 2014-2020) i està cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

A qui va adreçat 

  • Estudiants i aprenents, que puguin accedir a serveis de mobilitat.
  • Població general, necessitada d’informació i orientació per a la formació i el reconeixement de l’experiència laboral.
  • Formadors i orientadors de formació professional,  que puguin rebre formació a través d’accions formatives o estades en empreses, o centres/unitats per a, al seu torn, poder oferir serveis i oportunitats de formació i qualificació i de reconeixement i validació de l’experiència laboral existents en la zona transfronterera.
  • Centres educatius, que ofereixin serveis de mobilitat a alumnes i formadors.
  • Unitats de servei o centres, que ofereixen serveis concertats d’informació i orientació professional respecte de les oportunitats de formació i qualificació i de reconeixement i validació de l’experiència laboral existents en la zona transfronterera.
  • Empreses de la zona transfronterera, que acullen alumnes, aprenents, formadors i orientadors per a completar la seva formació o actualització professional.

Objectius del projecte PyireneFP

  • Establir un entorn, transfronterer i coordinat, que ofereixi serveis d’informació i orientació professional i de formació professional, amb reconeixement mutu i que condueixi a titulacions, que ajudi a les persones a seguir itineraris de formació i qualificació a través de les ofertes formatives existents a l’espai transfronterer.
  • Mobilitzar estudiants, formadors i orientadors de formació professional entre els centres, unitats de servei i empreses de la zona transfronterera mitjançant la coordinació de les accions, l’aprenentatge conjunt i el reconeixement mutu de la formació adquirida.
  • Coordinar i oferir ofertes formatives de formació professional compartides entre centres de les regions d’ambdós costats de la frontera.
  • Coordinar i oferir serveis concertats d’informació i orientació professional respecte de les oportunitats de formació i qualificació i de reconeixement i validació de l’experiència laboral existents en la zona transfronterera.

On podem anar

Mapa

Occitànea

INSTITUT Montilivi, Av. Montilivi, 125, 17003 Girona, Tel.: 972209458 Fax: 972209069 institutmontilivi@xtec.cat | Avís legal © 2024