9a Sortida a Empúries dels alumnes de l'optativa de Llatí de 4t d'ESO

 

El dia 14 de març, un dia abans de les idus del mes dedicat al déu Mart, les ruïnes d’Empúries van ser l’escenari d’una trobada de més de 600 alumnes de Llatí de 4t d’ESO de les comarques gironines, en un acte que aquest any ha viscut la seva novena edició i que ha estat organitzat pels professors de l’ICE de Cultura Clàssica Dolors Condom.

La trobada va comptar amb la presència de representants de les autoritats locals i del món de l’ensenyament, els quals van fer un breu discurs de benvinguda adreçat al jove públic aplegat a les ruïnes.

Durant tot un matí gairebé primaveral, els alumnes van participar en una gimcana i en diversos tallers, que reproduïen activitats del mon antic (escriptura sobre papir, formació de legionaris, jocs romans i excavació arqueològica). Agrupats segons noms de divinitats gregues o romanes, van seguir un itinerari pels diferents racons de l’antiga Empòrion, des de l’àgora grega, el museu i el fòrum romà, entre d’altres espais, fins arribar a la mateixa platja, on varen poder jugar com havien fet els nens i nenes de dos mil anys enrere. Els alumnes també van tenir l’oportunitat de gaudir d’un espectacle de dansa sobre el mite d’Orfeu, en una moderna i creativa representació a càrrec de la companyia Dansa en blanc.

Les diferents activitats realitzades en els tallers van posar a prova l’esperit cooperatiu de tots els nois i noies, i una gimcana sobre Empúries i el món grecoromà els va permetre demostrar els seus coneixements i habilitats competitives.

La jornada va acabar amb el lliurament de premis per als guanyadors i amb el cant del Gaudeamus, que van interpretar tots els assistents.

 

 

 

 

 

 

 

INSTITUT Montilivi, Av. Montilivi, 125, 17003 Girona, Tel.: 972209458 Fax: 972209069 institutmontilivi@xtec.cat | Avís legal © 2020