Club de lectura

  • L'home dels records, de Louis Lowry (13/06/18)

    La darrera trobada del curs la vam dedicar a L'home dels records, de Louis Lowry. Vam valorar la lectura molt positivament, perquè és una obra original de ciència-ficció en què es planteja una societat aparentment idílica, que a poc a poc ma mostrant les seves mancances, com la falta de llibertat dels seus membres, que tenen el destí força marcat. No hi ha dolor ni conflicte, però tampoc amor i entusiasme. Vam discutir si voldríem viure en una societat com aquesta, amb tantes limitacions i vam parlar també de les limitacions que té la nostra.

    Es tracta d'un llibre interessant per gaudir i  reflexionar.


  • Barrabum!, de Mark Haddok (11/04/18)

    Dimecres 11 d'abril ens vam trobar per comentar Barrabum! L'autor d' El curiós incident del gos a mitja nit ens va sorprendre amb aquesta divertida història d'humor i aventures d'un parell d'adolescents que segueixen el rastre misteriós de dos professors que es comporten estranyament. 

    L'argument ens va portar a parlar d'altres temes que ens suggeria el llibre, com és el masclisme en alguns entorns familiars, la capacitat  de superació en moments crítics, la falsedat que en ocasions encobreix la veritable personalitat...

    En general, la novel·la ens va agradar i a alguns ens va portar records de la famosa novel·la de l'autor esmentada més amunt.

    Vam decidir la propera lectura i després de debatre'ns entre diverses propostes, vam acordar que Cor de cactus o  L'home dels records   serien les properes!

     


  • Mentida, de Care Santos (10/01/18)

    El dimecres dia 10 de gener vam fer la nostra segona trobada per parlar sobre Mentida, el llibre que havíem triat l'altra vegada per llegir.

    Vam començar amb un petit joc bastant divertit en què, per torns, entre tots havíem d'anar explicant el tema principal del llibre. Un cop acabat aquest joc, vam continuar donant l'opinió personal sobre la història i vam repartir uns paperets on hi havia escrites frases del llibre que, algunes, ens van obrir a debatre.

    Finalment, vam repartir el llibre La planta mil de Katherine McGee que, en l'anterior trobada, ja havíem triat. Tot i que és més llarg del que la majoria estem acostumats, estem disposats a llegir-lo i  a passar-hi  una bona estona.

    La propera trobada la farem uns dies abans de setmana santa.


  • Inaugurem el club de lectura! (15/11/17)

    El dimecres 15 de novembre de 2017 es va  inaugurar el club de lectura de l'Institut Montilivi. El formen Nil Coma, Pau Hernández, Biel Herrero, Paula Pérez, Arnau Torra, Martina Domingo, Júlia Domènech, Ricard Saubí, Biel Pallarès, de 1r d'ESO; Laia Alesanco, de 2n d'ESO; Queralt Alonso i Marianne Pulgar, de 3r d'ESO. 

    La sessió va començar amb les presentacions dels membres del club i tot seguit la Queralt  i la Marianne van passar un book tag als membres del grup per conèixer els nostres gustos literaris. Vam comentar quin era el nostre llibre preferit, aquella amb què havíem passat més por, el que ens havia divertit més, el personatge amb el qual ens identificàvem...

    Va sorgir la idea de batejar el nou grup i, després de debatre diferents propostes, vam acordar que ens anomenaríem "Els somniadors de llibres".

    Només ens faltava escollir el primer llibre que llegiríem. La Queralt i la Marianne portaven alguns suggeriments i després de presentar-los es va votar començar per Mentida, de Care Santos i La planta mil, de Katharine McGee. 

    El dia 10 de gener ens trobarem per comentar Mentida. Ens agradarà?


  • Un fill, d'Alejandro Palomas (16/01/2019)

    El dia 16 ens vam trobar per parlar d'Un fill, d'Alejandro Palomas, Premi Joaquim Ruyra de 2014. La novel·la està escrita com una mena de puzle en què cada capítol ens mostra una part de la vida del petit Guillem, una existència marcada pel buit que ha deixat la seva mare, de viatge a l'Orient Mitjà. L'actitud misteriosa del pare i les pistes que capítol a capítol es van descobrint del viatge de la mare fan de la lectura un text intrigant i captivador.  En paral·lel, la història ens deixa pinzellades d’altres històries d’infants que, innocents, esperen que tot se solucionarà recitant la paraula Supercalifragilisticespialidós que Mary Poppins diu en la seva famosa pel·lícula.

    L'obra de Palomas ens va agradar molt a tots i va generar debat al voltant del buit que pot deixar en un infant l'absència dels seus progenitors i la necessitat de suport per superar les pèrdues.                                                                           


INSTITUT Montilivi, Av. Montilivi, 125, 17003 Girona, Tel.: 972209458 Fax: 972209069 institutmontilivi@xtec.cat | Avís legal © 2024